NAPELLENZŐ DUNAHARASZTI

napellenző dunaharaszti

 

A nagyobb teraszok, erkélyek és kiülők hatékony árnyékolásának egyik legnépszerűbb és leginkább esztétikus módja a napellenző. Ez nem véletlen, hiszen kiváló ár-érték arányt kínál, erős alumínium vázszerkezete és UV-védelme miatt egy rendkívül tartós szerkezet, motorizálhatósága mellett pedig még automatizálható is.

 A napellenzőről általában

Ha esztétikus megjelenésű ponyvás kültéri árnyékolót keresünk, a napellenző a legjobb választás, hiszen bármelyik családi ház kertjében, teraszokon, kiülőkön vagy erkélyeken könnyedén alkalmazható, méghozzá a legváltozatosabb színekben. A napellenzők többféle típusban léteznek, alapjukat azonban rendszerint egy masszív fémszerkezet adja, melyet többnyire a homlokzathoz erősítenek. Az árnyékoló lelke a ponyva, mely nemcsak a termék megjelenését befolyásolja alapjaiban, hanem a legtöbb munkát is elvégzi, miközben az impregnált szálak miatt a koszt és a vizet egyaránt képes taszítani, de az UV-sugárzástól egyaránt védelmet kínál. A szélsőséges időjárási jelenségek, a nagy szél vagy a vihar ugyan nagy ellenségei, ellenben a napellenző így is a legjobb megoldás, ha a melegebb időszakokban páratlan komfort társaságában, biztonságos árnyékban szeretnénk élvezni a friss levegőt.

Működtetés:

A napellenzőket működtetheti kézi erővel – tekerőkarral, elektromotorral, vagy akár mindkettővel. Az elektromotoros berendezésekhez időjárásfüggő vezérlés is rendelhető.

napellenzo-dunaharaszti 08

Textilek:

A napellenzők ponyvájának kiválasztása a legfontosabb a termék esztétikuma szempontjából. A színminták segítségével eldöntheted, hogy nagy vonalakban milyen mintájú, illetve árnyalatú textilt választasz majd. A tényleges kiválasztást azonban csak a termék személyes megrendelésekor, a valós textilminták megtekintését követően tedd meg.

Szerkezetszínek:

A szerkezetek az egyes típusoknál megjelölt alapszínekben, vagy felár ellenében a RAL színskála bármely színében rendelhetők.


MŰSZAKI INFORMÁCIÓK

Szerkezet:

A napellenzők szerkezete porszórt felületű AlMgSi öntvényekből és extrudált idomokból, valamint horganyzott acél zártszelvényből és kötőelemekből áll. Az alapanyagokat a megfelelő szilárdság és élettartam szem előtt tartásával határoztuk meg.

Rögzítés:

Az árnyékolókat szarufára, vízszintes, függőleges falfelületre, vagy szabadon álló állványra lehet rögzíteni. A szerelésnél fontos az épületszerkezetnek megfelelő rögzítőanyag megválasztása, az állványos ernyők esetén a megfelelő alapozás. Ezért javasoljuk, hogy napellenzője rögzítésénél vegye igénybe Partnereink segítségét!

Időjárás:

Szél-teherbírásuk a mérettől és az elhelyezés módjától függ. Az erős szél a textilfelületbe könnyen belekaphat, és a szél sebességével, valamint a felülettel arányos mértékben terhelheti a szerkezetet, illetve a rögzítési pontokat. A napellenzők kisebb méreteknél, 40-50 km/h-ás szélnek, nagyobb méreteknél 35-40 km/h-ás szélnek képesek ellenállni. Javasoljuk, hogy szélnek kitett helyekre napellenzőinket motoros szélvédelemmel felszerelve rendelje!

A ponyvának feszesen kell állnia, és kifelé minimum 13 fokos lejtést kell adni neki, hogy az esővíz lefolyhasson róla. Hasonlóan fontos télen, hogy ne engedjük a havat felgyűlni a napellenzőn, hiszen annak súlya észrevétlenül túlterhelheti a szerkezetet. Ezért hóesésben soha ne hagyja kiengedve napellenzőjét!

Elektromos kialakítás:

Konkrétumokat mindig a helyszínen tud mondani a kivitelező. Van azonban néhány olyan előírás, melyek általánosan igazak. A legegyszerűbb a rádió vezérlésű rendszerek beüzemelése, mert minden elemét, mint egy általános fogyasztót az elektromos hálózatra kell kötni. A működtetésük ettől kezdve már csak programozás kérdése. A fali kapcsolós rendszerek több elektromos előkészítést igényelnek, ebben kérje szakember segítségét!

Az érzékelők elhelyezése:

Fontos, hogy az érzékelők azt érzékeljék, amit az árnyékoló is, tehát ne legyenek túl messze a napellenzőtől, ugyanakkor legyenek megfelelően szélnek, fénynek, esőnek kitett helyen. Az esetleges elektromos kiállásokat tehát ennek megfelelően kell kialakítani. A motorokat és vezérléseket mindig fázishelyesen, a gyártó előírásainak megfelelően, szabványos, vízmentes, oldható kültéri kötésekkel kell kötni. Beltéri kapcsolót vagy vezérlést tilos kültérbe szerelni


DÍJMENTES AJÁNLAT KÉRÉS!

Ha bármelyik termékkel, szolgáltatással kapcsolatban szeretne tájékozódni kérjen díjmentes ajánlatot!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefon

Üzenet


Call Now Button